Al barri marítim de Tarragona s’hi troba situada la plaça anomenada “del bisbe Bonet”. Qui era aquest personatge? Constantí Bonet i Zanuy fou arquebisbe de Tarragona des del 23 de desembre de 1875 fins al 10 d’octubre de 1878, data de la seva mort. Malgrat el seu breu pontificat, el seu pas per la seu de sant Fructuós fou realment important.
Constantí Bonet i Zanuy nascut a Tamarit de Llitera, a la Franja, i cursà els seus estudis eclesiàstics al seminari de Lleida capital de la terra ferma, on esdevingué professor del seu seminari, d’on va passar a Barcelona l’any 1851 amb motiu d’haver guanyat les oposicions a canonge penitencier de la catedral de Barcelona, on va demostrar una gran qualitat humana i intel·lectual. L’any 1862 el papa Pius IX el va preconitzar bisbe de Girona. De la seu de Sant Narcís va passar a la de Sant Fructuós, on va desenvolupar una fecunda tasca pastoral. El 17 de setembre de 1875 fou preconitzat arquebisbe de Tarragona, ciutat en la que va fer la seva solemne entrada el 29 de desembre d’aquell mateix any.
L’arquebisbe Bonet va sintonitzar ben aviat amb la seva nova diòcesi i es va preocupar sobretot per l’educació dels joves, la formació del clergat i la moral pública. Per atendre millor les necessitats espirituals i materials dels seus diocesans va fer venir diverses congregacions religioses relacionades amb l’ensenyament, la predicació i l’assistència sanitària i social.
Fou ell qui va remuntar el monestir cistercenc de Vallbona de les Monges i va tenir cura de crear noves parròquies a Reus, Valls i Montblanc.
L’església de Sant Pere Apòstol, al barri marítim tarragoní, es va construir pagant les despeses de la seva butxaca a fi i efecte que els pescadors poguessin tenir l’adecuada assistència religiosa i un lloc on santificar les festes.
El seu amor per Tarragona i la seva devoció pels sants tarragonins va fer que obtingués del papa Pius IX (recentment beatificat) un breu pontifici introduint el rés propi de sant Magí a tota l’arxidiòcesi. Per altra banda, va regalar a la catedral de Tarragona el formosíssim pontifical de santa Tecla en agraïment d’haver sortit il·lès d’un accident.
La seva mort, després de ràpida i penosa malaltia, fou molt sentida per tots els tarragonins i especialment pels serrallencs i el seu enterrament fou una veritable manifestació de dolor. Se li reteren els honors de Tinent General i fou sebollit a la capella del Santíssim de la catedral tarragonina.
L’arquebisbe Bonet va morir al palau arquebisbalde la nostra ciutat el dia 10 d’octubre de l’any 1878.